З Дніпропетровської до Донецької області відправили мобільний рентген-аппарат

Нове обладнання отримає Бахмутська центральна районна  лікарня, яка знаходиться поблизу передової. Це стало можливим завдяки співпраці ДніпроОДА з «Асоціацією медичної та благодійної допомоги «Франція-Україна»

«Дніпропетровщина вже два роки співпрацює з «Асоціацією медичної та благодійної допомоги «Франція-Україна». За цей час отримали понад 20 партій гуманітарної допомоги. Медичне обладнання передаємо не тільки лікарням області, а й медзакладам Донбасу. Зокрема, рентген-апарат відправили Бахмутській центральній районній лікарні, яка першою приймає поранених на передовій захисників. Така техніка там просто незамінна», – зауважив очільник області Валентин Резніченко.

Завдяки мобільному рентген-апарату хірурги в режимі реального часу бачитимуть на моніторі осколки в тілі пацієнта.

«Без такого апарату складні операції займали близько двох з половиною годин. Тепер час скоротиться до 30-40 хвилин», – зазначив завідувач відділення травматології центральної районної лікарні міста Бахмут Дмитро Бондар.

Одна з особливостей апарату – випромінювання низької інтенсивності. Таке обладнання безпечніше за звичайний рентген і для лікарів, і для пацієнтів.

Співпраця Дніпропетровської ОДА із «Асоціацією медичної та благодійної допомоги «Франція-Україна» із забезпечення медичним обладнанням стала можливою завдяки волонтерці Діані Дольс. Кілька років тому вона переїхала з Дніпра до Франції. Проживаючи далеко від Батьківщини,  допомагає українським медикам та військовим.

Попередня стаття: