У Дніпрі пройшов форум молодих юристів

  24.11.2017 19:25   -
Новини

За чашкою кави поспілкувалися керівники області та міста, юстиції, прокуратури, поліції та студенти-юристи – в такому європейському форматі тет-а-тет пройшов форум молодих юристів у Дніпропетровському університеті внутрішніх справ.

–  Це перший досвід такої зустрічі. Ми відмовляємося від догм та стереотипів у роботі, щоб досягти кращих результатів. Постійно спілкуємося з молоддю. Бар’єрів між поколіннями не повинно бути. Маю багатий досвід адвокатської роботи і готовий поділитися ним із майбутніми юристами, – зазначив заступник голови ДніпроОДА Володимир Юрченко.
Майже 300 студентів юридичних факультетів вишів зустрілися з першими особами юриспруденції області у неформальній обстановці. Змогли поспілкуватися й дізнатися про набутий досвід, професійний шлях та особливості роботи нотаріуса, судді, адвоката, поліцейського та чиновника.
– Юриспруденція – надзвичайно жива наука. Її неможливо вивчити лише за підручниками. Тому набути справжніх знань ми можемо, лише спілкуючись із практиками, – сказала учасниця форуму, курсантка університету внутрішніх справ Вікторія Іщенко. – У майбутньому мені доведеться витоптувати свою стежинку в професії, і хочу дізнатися, як вдалося досягти успіху іншим.
Досвідчені юристи також зацікавлені у таких зустрічах. Молодь швидко навчається новому та завжди має передові ідеї.
– Хочу зацікавити майбутніх юристів працювати саме в органах юстиції, адже ми дуже просунуті у використанні сучасних інформтехнологій. Зараз всю юридичну документацію переводимо в електронний вигляд, – розповів заступник начальника управління юстиції області Тимофій Дудін. – Дуже сподобалась ідея провести таку зустріч у форматі тет-а-тет. Адже тільки за таких умов можливий справжній діалог.
Після форуму студенти-юристи отримали сертифікати учасників.