У кам’янському ліцеї №15 ремонтують басейн

  21.11.2017 16:03   -
Новини

У Кам’янському капітально ремонтують плавальний басейн ліцею №15. Його оновлюють вперше за 30 років, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

З дня будівництва школи басейн капітально не ремонтували жодного разу. За 30 років він застарів, плитка побилась, а вода недостатньо очищувалась – дітям було некомфортно плавати.
– Басейн вже 10 років тому мав би вийти з ладу, але, завдяки зусиллям керівництва ліцею, працював до останнього. Плавання – один із оздоровчих видів спорту, тому дуже важливо, щоб дітки знову могли займатися та зміцнювати своє здоров’я, – розповіла директор департаменту з гуманітарних питань міста Кам’янського Тетяна Онищенко.
Ремонтники вже виконали демонтажні роботи та встановили нові вікна. Нині капітально ремонтують чашу басейну та замінюють електропроводку. Далі візьмуться за термомодернізацію будівлі, оновлення покрівлі та оздоблювальні роботи.
Новий сучасний басейн матиме чотири доріжки довжиною 25 метрів. Він зможе приймати близько 100 дітей одночасно. Крім уроків фізкультури там будуть проводитися заняття з початкового, лікувального, синхронного та спортивного плавання.
– Я дуже чекаю, коли відкриють басейн, бо мені подобається плавати і робити у воді всілякі вправи, – поділилася учениця ліцею Емма Додун.
Після реконструкції басейн прийматиме не тільки учнів ліцею №15, а й трьох шкіл, що знаходяться поблизу.
Планують, що уроки плавання в оновленому басейні почнуться вже наступного року.