Дніпровський колектив «Орлятко» переміг у міжнародному танцювальному конкурсі

  21.11.2017 15:51   -
Новини

Дніпровський дитячий колектив «Орлятко» підкорив своїми танцями весь світ. У міжнародному конкурсі талановиті дніпряни посіли перше місце, залишивши позаду суперників із дев’яти країн, – про це повідомили в управлінні культури, національностей та релігій ДніпроОДА.

Міжнародний дитячий фестиваль протягом двох днів проходив у Празі та Будапешті. За перемогу змагалися юні танцюристи з 10 країн світу – загалом 16 колективів. Кращих обирало професійне журі з музикантів та хореографів. Дніпровський дитячий колектив «Орлятко» презентував одразу чотири танка, розповів заступник директора дніпровської філармонії Владислав Заліван. Саме у цьому закладі займаються діти.
– Колектив підготував чотири танці – «Петриківська полька», «Козацький стомп», «Гопак» та «Квітка». Журі підкорив перший танок – і це не дивно. Відточені рухи, яскраві костюми з фірмовим розписом, масовість, – сказав Владислав Заліван.
Учасники колективу – 40 хлопчиків та дівчаток від 8 до 17 років. Свій переможний танець вони виконали й на Гала-концерті конкурсу.