У Вільногірську осучаснюють міський парк

  21.11.2017 15:44   -
Новини

Замість старого занедбаного скверика – сучасний міський парк. Після реконструкції центр відпочинку Вільногірська стане його головною прикрасою.

Містяни там справлятимуть свята та весілля, закохані призначатимуть побачення, літні люди – гратимуть у шахи, діти – розважатимуться на ігрових та спортивних майданчиках, – про це розповіли у прес-службі ДніпроОДА.
Реконструкцію парку розпочали із заміни комунікацій та старого асфальтового покриття. Ремонтники вже проклали кабель і тепер встановлюють енергозберігаюче освітлення. А ще – укладають тротуарну плитку.
– Раніше у парку неможливо було гуляти – навколо суцільні ями. Нині – така гарна зручна плиточка, – поділилася пенсіонерка Лідія Глащукіна.


Зараз ремонтники монтують головну прикрасу парку – центральну арку.
У розпалі – облаштування двох тематичних зон – для молоді та пенсіонерів. Літні люди матимуть майданчики для настільних ігор та сцену із навісом для виступів. Наречені – фотографуватимуться на візерункових лавах та біля «дерева закоханих». Встановлять і тематичні альтанки. Осучаснений парк по-новому озеленять. Там посадять 4 тисячі кущів та майже сотню дерев – ялівця, туї, липи, горобини.
– Після реконструкції матимемо парк європейського рівня, – зазначив міський голова Вільногірська Володимир Василенко.
Наступного року реконструюють меморіальний комплекс та центральну площу, на якій установлять фонтан і велику сцену для міських свят. Для любителів спорту облаштують міні-футбольне поле, зону для ворк-аута та роллердром. Для малечі – алею казок та ігрові майданчики. Передбачать і лави для молодих матусь зі спеціальними навісами.