Реабілітаційний центр для АТОвців вже прийняв 1,5 тисячі пацієнтів

  17.11.2017 01:13   -
Новини

За два роки у дніпровському центрі реабілітації для АТОвців та їх рідних вже побували понад півтори тисячі пацієнтів, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

– Плануємо розширити мережу таких закладів. Зокрема, відкрити два нові центри – на базі курорту «Солоний Лиман» та в Сурсько-Литовському, а ще реабілітаційне відділення у Кам’янському, – розповіли у прес-службі.
Дніпровський реабілітаційний центр працює за єврозразком. Особливість – у комплексній допомозі. Пацієнтами опікуються медки, фізіотерапевти, психологи, психіатри. До кожного – індивідуальний підхід.
Перебуванням у закладі задоволений боєць Роман Богатир. Він тут вже десятий день. Повний курс реабілітації – 18 днів.
– У грудні 2014-го потрапили у засідку. Мої хлопці загинули, а я був поранений. Постраждала ліва рука – її збирали ледь не по частинах. Нині проходжу реабілітацію. Фізіопроцедури, масажі. Розумію, що кінцівка вже ніколи не буде такою, як раніше. Та головне для мене – моральний стан. Нині я задоволений, – сказав він.
У центрі – лазерна терапія, магнітотерапія, ультразвукові інгаляції, масажі, лікувальні ванни, спеціальне обладнання для розробки судин.
З липня цього року реабілітацію у центрі проходять й рідні загиблих захисників. Для них – окрема палата. До неї саме заселилася нова «зміна».
– Мій син Богдан загинув у Пісках у лютому 2015-го. Йому було 40 років. Важко переживаю цю втрату. Відчуваю потребу у психологічній підтримці. Одночасно хочу й поправити здоров’я – воно суттєво похитнулося, – розповіла пацієнтка Галина Пінчук.
Нині реабілітацію пройшли вже 11 родин загиблих, зауважила завідуюча центру Олена Привал.
– Вони приходять до нас із скаргами на здоров’я, поганий сон, дратівливість, плаксивість. А йдуть звідси вже з покращеним настроєм і позитивним баченням подальшого життя, – сказала вона.
Направлення на таке оздоровлення можна отримати у сімейного лікаря або безпосередньо у Центрі реабілітації, що знаходиться у Дніпрі на пл. Соборна, 14.