Дніпрян запрошують познайомитися з німецькою культурою

  10.11.2017 01:26   -
Новини

У Дніпрі відбудеться фестиваль «Тижні Німеччини в Україні 2017», – про це розповіли в управлінні культури, національностей та релігій ДніпроОДА.

Мешканці міста і області зможуть ближче познайомитися з західноєвропейскою культурою, переглянути кіно сучасних авторів та класичну виставу у виконанні німецьких артистів балету.

– Вперше відкриття «Тижнів Німеччини в Україні 2017» пройде не в Києві, а в Дніпрі. Акція стартує 10 листопада та триватиме 16 днів. Для гостей підготували круглі столи, кінопокази та багато іншого. Буде цікаво, – зазначили в Генеральному консульстві Федеративної Республіки Німеччина.
З 13 години 10 листопада в холі Оперного театру в Дніпрі усі бажаючі зможуть оглянути інформаційні стенди про діяльність німецьких організацій.
Того ж дня о 19.00 дніпровські поціновувачі класичного мистецтва зможуть побачити балет «Лебедине озеро», де будуть задіяні українські та німецькі солісти. Він відбудеться в оперному театрі.
– Також 10-го листопада стартує фестиваль «Нове німецьке кіно». Там мешканці Дніпра і області побачать стрічки сучасних німецьких кінематографістів мовою оригіналу з субтитрами, – зауважили в консульстві.
Протягом двох тижнів також проходитимуть конференції й круглі столи, під час яких вітчизняні й німецькі бізнесмени зможуть зустрітися та обмінятися контактами. Школярі та студенти, у свою чергу, дізнаються про німецькі освітні програми.
Це вже четверті «Тижні Німеччини» в Україні. Заходи триватимуть з 10 по 26 листопада у більш ніж 10-ти містах нашої країни.