Cкоро у Дніпрі відбудеться арт-марафон

10-го листопада о 14:00 у Дніпрі стартує масштабний арт-проект «Її величність муза», присвячений жінкам у мистецтві, який триватиме 2 тижні. Вхід для усіх бажаючих безкоштовний

Про це під час прес-конференції 9 листопада повідомив заступник мера Олександр Шикуленко.

«Проект «Її величність муза» – це безперервна подорож у мистецтво. У цьому арт-проекті беруть участь лише жінки: художниці та представниці різноманітних видів образотворчого мистецтва. Ми плануємо показати біля 600 робіт. У нашому місті мешкає багато талановитих жінок, і цим проектом ми хочемо дати їм можливість проявити себе», – зазначив заступник Бориса Філатова.

Він також додав, що арт-проект стартує у музеї «Літературне Придніпров’я» (пр-т Д. Яворницького, 64). Далі гості вирушать на безкоштовних автобусах у справжню подорож кількома локаціями. Загалом екскурсія триватиме 3 години.

Директор Дніпровської дитячої художньої школи № 1 та автор проекту Микола Хандога називає його арт-марафоном: «Родзинка нашого проекту у тому, що у ньому беруть участь дівчата та жінки будь-якого віку. У нас працюватиме 6 локацій: музей «Літературне Придніпров’я», Будинок мистецтв (вул. Філософська, 23), арт-зона Центральної міської бібліотеки для дорослих (вул. Воскресенська, 23), виставковий зал Національної спілки архітекторів України (вул. М. Грушевського, 1), Дніпропетровський музей (вул. Шевченка, 21), Палац студентів (пл. Шевченка, 1)».