Аптеки Дніпропетровщини отримали вакцину від грипу

В аптеках області з’явилися вакцини проти грипу. Всі бажаючі пройти щеплення мають спочатку звернутися до сімейного лікаря. Медпрацівників вакцинуватимуть безкоштовно – для цього препарати закуповують коштами місцевих бюджетів

Про це стало відомо під час брифінгу у ДніпроОДА.

«Вакцинація – найефективніший спосіб профілактики, що може захистити людину від грипу. Щоб зробити правильне щеплення, необхідно обов’язково звернутися до свого сімейного лікаря. В амбулаторії вам підкажуть, яку вакцину придбати та в який спосіб транспортувати її», – зазначила обласний позаштатний епідеміолог Ірина Андрєєва.

Цьогоріч в Україну завезли вакцини від грипу у п’ять разів більше, ніж у 2016-му.

Фахівці радять пройти профілактичне щеплення всім мешканцям. У першу чергу тим, хто належить до груп ризику. Це люди, які страждають на серцево-судинні та легеневі захворювання, діабет, ожиріння. Найімовірніші ускладнення від грипу саме серед таких хворих, наполягають лікарі.

У професійній групі ризику – ті, хто контактує з великою кількістю людей – медики, викладачі, вихователі дитсадків, водії громадського транспорту, працівники сфери обслуговування.

«Щеплення медикам робитимуть безкоштовно – за кошти місцевих бюджетів. Так, у Дніпрі для закупівлі вакцини виділили близько 350 тисяч гривень. Найближчим часом препарати надійдуть до амбулаторій міста», – розповіла Ірина Андрєєва.

Всі інші бажаючі можуть зробити щеплення вже зараз. Сімейний лікар підкаже, яку саме вакцину слід купити в аптеці та як краще її транспортувати. Зробити щеплення необхідно відразу після придбання – вакцина дуже чутлива до умов зберігання. Обов’язково слід зберегти касовий чек – так лікар зможе дізнатися про час покупки та упевнитися у тому, що препарат не втратив своїх властивостей.

Вакцинуватися від грипу можна у будь-якому віці, починаючи з 6 місяців.

Попередня стаття:

Наступна стаття: