У Дніпрі день народження Яворницького відзначають історичною грою

  07.11.2017 01:50   -
Новини

Сьогодні, 7 листопада, у Меморіальному будинку-музеї академіка Д. І. Яворницького  – День відкритих дверей, присвячений 162-й річниці від народження історика.На відвідувачів чекатиме захоплююча екскурсія та настільна інтерактивна гра, – повідомили в управлінні культури, національностей і релігій ДніпроОДА.
– Дмитро Яворницький — археолог, етнограф, фольклорист, лексикограф, письменник, дослідник історії українського козацтва, музейник… Важко переоцінити його наукові досягення в багатьох галузях науки й культури. Що саме було зроблено цією легендарною людиною? Як він досяг такого різнопланового успіху? Чи був легким його життєвий шлях? На ці та багато інших питань відвідувачі знайдуть відповіді під час відвідин музею, – зазначили в управлінні.
Родзинка свята – унікальна настільна інтелектуальна гра «Стежками Дмитра Яворницького». Вона була створена за мотивами наукового та творчого життя вченого. Кожен з учасників дізнаватиметься під час гри все більше про життя Яворницького, його різносторонні дослідження, перешкоди, які траплялися вченому на шляху до успіху. Гравці збиратимуть картки зі здобутками Яворницького в різних галузях науки та обмінюватимуть їх на призи.
Також на гостей чекає лекція-біографічний екскурс «Дмитро Яворницький: успіх усупереч».
День відкритих дверей відбудеться 7 листопада за адресою: пл. ім. Т.Г. Шевченка, 5. Вхід вільний. Довідки за телефоном: (066) 352 59 85.

Попередня стаття: