У Юр’ївці зводять сучасний стадіон

  06.11.2017 14:42   -
Новини

У Юр’ївці поруч із опорною школою зводять сучасний стадіон – із великим футбольним полем, майданчиками для баскетболу, волейболу, міні-футболу, біговими доріжками та зоною для ворк-аута.

Там проходитимуть обласні та районні змагання, уроки фізкультури та тренування вихованців дитячої спортшколи, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.
Раніше на місці майбутнього стадіону були земля і трава – звичайний шкільний спортмайданчик зразка минулого століття. Школярі кажуть, через нерівності грати у футбол було неможливо – постійно спотикалися. Якщо дощ – було слизько й брудно.
Тепер колишній «стадіон» реконструюють, а точніше – зводять його «з нуля». Підрядники розпочали із земляних робіт – сучасна техніка зараз розрівнює ґрунт.


Майбутній стадіон матиме сучасне футбольне поле зі штучною травою – довжиною 100 метрів, а також поле для міні-футболу. Там також зведуть майданчик для гри у баскетбол і волейбол. Передбачать і бігові доріжки з сучасним неслизьким покриттям та зону для стрибків у довжину. А ще – облаштують майданчик для ворк-аута.
Навколо стадіону зведуть глядацькі трибуни, зверху – навіс. Територію облаштують спеціальними щоглами з енергозберігаючим освітленням.
– Наші хлопці гідно представляють район на обласних змаганнях із футболу, баскетболу та легкої атлетики. Тепер результати значно покращаться – вдячні обласній владі за таку турботу, – поділився вчитель фізкультури Юр’ївської опорної школи Володимир Онищук.
Мешканці Юр’ївки з нетерпінням очікують якісний стадіон. Селище славиться успіхами у легкій атлетиці – колись у місцевій школі працював фізруком відомий тренер Борис Ананченко, який виховав чимало майстрів спорту й навіть олімпійського чемпіона.
-Маю велике бажання професійно займатися футболом. Сподіваюся, зможу досягнути класних результатів на новому, зручному полі, – сказав старшокласник Юр’ївської опорної школи Павло Салій.
Будівництво стадіону планують завершити в наступному році.
Загалом цьогоріч обласним коштом на Дніпропетровщині розпочали реконструкцію 12 стадіонів, ще два – зводять «з нуля».