У Дніпрі відкрили виставку до 500-річчя Реформації

У лютеранській церкві Святої Катерини відкрили виставку, присвячену 500-річчю реформації церкви. Переглянути її можна до 10 листопада. Про це розповіли в управлінні культури, національностей і релігій ДніпроОДА

«Реформація – масштабна подія, яка вплинула на історію не тільки церкви, але й усього європейського суспільства від часів середньовіччя до наших днів. Її початком вважають виступ німецького ченця Мартіна Лютера, який 31 жовтня 1517 року прибив до брами Віттенберзького собору 95 тез. Вони містили суть церковних перетворень», – розповіли в управлінні.

Експозиція представлена на майже 30-ти банерах, за допомогою яких відвідувачі зможуть ознайомитися з історією Реформації та її постатями.

«Усі охочі дізнаються, як діяльність Мартіна Лютера вплинула на життя середньовічної Європи та сучасного світу», – додали в управлінні.

Переглянути виставку можна до 10 листопада з 12 до 18 години в Євангелічно-лютеранській церкві Святої Катерини, за адресою: м.Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, 103.

Виставку «Here I stand – Мартін Лютер, Реформація та її наслідки»  організували Генеральне консульство Німеччини в Україні та Євангелічно-лютеранська церква Святої Катерини у Дніпрі.