Лікарі-дерматологи запрошують жителів області перевірити здоров’я шкіри

З 2004-го року 29 жовтня традиційно відзначається Всесвітній день боротьби з псоріазом, присвячений пацієнтам з цією хворобою й покликаний мобілізувати лікарів на боротьбу з недугою.

– Псоріаз – досить поширене захворювання, яке важко піддається лікуванню, – зазначає лікар-дерматовенеролог вищої категорії Дніпровського обласного шкірвендиспансеру Володимир Агафонов. – До того ж в останні роки рівень захворюваності на псоріаз невпинно зростає. Якщо в 2014 році в області було офіційно зареєстровано 5886 пацієнтів з цією недугю, то в 2016-му – вже 6637.

Щоб охопити максимальну кількість пацієнтів, які хочуть перевірити стан здоров’я шкіри та проконсультуватися щодо псоріазу, лікарі вирішили організувати додатковий прийом у вихідний день – 28 жовтня. У Дніпрі дерматовенерологи прийматимуть усіх бажаючих обстежитися на псоріаз в цю суботу, в обласному шкірно-венерологічному диспансері (вул. Байкальська, 9а). Час прийому з 9.00 до 15.00, направлення, паспорта або інших документів при собі мати не потрібно. Аналогічні прийоми пацієнтів пройдуть завтра також в шкірвендиспансерах і дерматологічних кабінетах інших міст області.

Але навіть якщо ви не встигнете перевіритися в суботу, лікарі обласного шкірно-венерологічного діспансеру обіцяють приймати усіх бажаючих протягом наступного тижня.