У Дніпрі держслужбовців навчали антикорупційній культурі

ДніпроОДА, тренінг для держслужбовців

У ДніпроОДА пройшов тренінг для держслужбовців. Учасників навчали антикорупційній культурі 
«Важливо, щоб держслужбовці знали, які антикорупційні обмеження для них існують, адже на них покладена відповідальність за державні рішення. Основна мета тренінгу – роз’яснити їм, що таке реальний та потенційний конфлікт інтересів», – зазначив заступник голови ДніпроОДА Володимир Юрченко.

Держслужбовцям, зокрема, заборонено використовувати у професійній діяльності особисті інтереси. Адже конфлікт виникає, коли на якесь рішення чиновника впливає його власна зацікавленість.

«Такі тренінги проводимо по всій Україні другий рік поспіль. Цьогоріч розпочали з вашого регіону. ДніпроОДА швидко відгукнулася та підтримала нашу пропозицію організувати навчання для держслужбовців», – розповіла заступник директора департаменту Нацагентства з питань запобігання корупції Ірина Мостова.

Щоб допомогти держслужбовцям зрозуміти, що таке конфлікт інтересів і як його уникнути, Нацагентство з питань запобігання корупції розробило методичні рекомендації. Там у доступній формі роз’яснюється різниця між майновим та немайновим особистим інтересом, реальним та потенційним конфліктом.

У семінарі взяли участь понад півтисячі працівників ДніпроОДА, райдержадміністрацій, обласної та місцевих рад, центрів правової допомоги області. Його організували Нацагентство з питань запобігання корупції та ДніпроОДА.

З 9 грудня запрацює навчальний онлайн-курс «Конфлікт інтересів: треба знати!». В режимі он-лайн кожен держслужбовець зможе пройти тестування та виявити слабкі місця у знанні антикорупційного законодавства. Зареєструватися на курс можна тут.

Наступна стаття: