У Дніпрі водії автобусів отримали нову уніформу

У Дніпрі для водіїв міських автобусних маршрутів запровадили єдину форму. Відтепер вони носитимуть сині жилети з логотипом міста та світловідбивними елементами

Також на формі будуть бейджі, на яких міститиметься особиста інформація та дані щодо автоперевізника.

«Для підвищення якості обслуговування за ініціативи міського голови Бориса Філатова у Дніпрі впроваджено єдину форму для водіїв міських автобусних маршрутів.Автотранспортні підприємства підтримали цю ініціативу та взяли на себе витрати, бюджетні кошти при цьому не витрачаються. Завдяки цим жилетам можна ідентифікувати водія, підвищити рівень дисципліни та безпеки. Станом на сьогодні вже виготовлено 60% одиниць форми. Щодня на маршрути у Дніпрі виїжджає близько 1 600 автобусів, на кожному з них 2 водія», – зазначив заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури, начальник управління транспорту міськради Олександр Лещенко.

«Ми підтримали ініціативу щодо запровадження єдиної форми, тому що вона дисциплінує водія, забезпечує його безпеку. Ці жилети – осінні, наразі розробляємо ще й зимову форму. Один такий жилет коштує 218 грн, сплачує за нього підприємство. На автотранспортному підприємстві слідкуватимуть за тим, аби водії носили форму, якщо ця норма порушуватиметься, каратимемо водіїв», – розповів директор АТП 11205 Тарас Жуков.

Нагадаємо, кондуктори та водії комунального міського електротранспорту також мають єдину форму. У 2017 році було придбано 600 хітонів та сумок для кондукторів. А для потреб водіїв електротранспорту у 2017 році придбали жилети. Наразі їх носять водії трамваю №1. У планах підприємства протягом першого півріччя 2018 року придбати такі жилети для інших водіїв трамваїв та тролейбусів.