У місті відкрилася експозиція «Юні техніки Дніпра»

До річниці визволення Дніпра та України від фашистських загарбників у місті відкрилася виставка, на якій представлено моделі реальних танків, літаків, ракет і машин

Йдеться, зокрема, про експозицію «Юні техніки Дніпра», яку за підтримки міської ради з 25 жовтня можуть побачити усі охочі. Зразки техніки зібрали вихованці комунального позашкільного навчального закладу «Міська станція юних техніків» Дніпровської міськради разом з викладачами.

Експонати виготовляли протягом двох місяців або навіть року, залежно від деталей, масштабу та складності моделі. На виставці представлено також макет блок-посту ЗСУ у зоні АТО.

«Розмір цього макету – один метр сімдесят сантиметрів на один метр. Його зроблено у масштабі 1:35. Над ним близько 4-х місяців працювали вихованці разом з керівниками гуртків. Загалом, кожна модель, представлена тут, – унікальна. Її виготовляють з нуля. Використовуючи шматочки фанери, пластик та інший підручний матеріал, ми отримуємо радіокеровану модель. Виставка представлена на першому поверсі ТЦ «Пасаж» і триватиме 25-26 жовтня», – зазначив директор КПНЗ Олександр Луценко.

Ця експозиція анонсує Фієсту моделізму Model Fun Dnipro, яка відбудеться у Дніпрі 28-29 жовтня на базі міської станції юних техніків (пр-т О. Поля, 37). На неї зберуться близько 70 моделярів історичного напрямку з різних міст України і покажуть понад 500 моделей.

У різних категоріях оберуть переможців, які отримають призи від спонсорів, що виготовляють збірні масштабні моделі. Крім того, працюватимуть майстер-класи з різних напрямків та розваги.

Наступна стаття: