У Дніпрі – театральний аншлаг

23 жовтня у Дніпрі офіційно стартував II Міжнародний фестиваль театрів ляльок «ДніпроПаппетФест». Вечірня прем’єра зібрала повну залу глядачів

Відкриття заходу відбулося під музичний супровід оркестру. У холі театру імені Тараса Шевченка глядачів вітали четверо галантних гномів-ляльок.

«Це наш другий успішний досвід проведення цього фестивалю. Рік тому ми переконалися, що мистецтво театрів ляльок до вподоби глядачам будь-якого віку. Цього разу до нас завітало удвічі більше театрів не лише з України, а й з-закордону. Тож запрошую усіх дніпрян – приходьте на вистави та насолоджуйтеся», – зазначив Олександр Шикуленко, заступник мера Дніпра Бориса Філатова.

Посадовець також наголосив: перший фестиваль «ДніпроПаппетФест» допоміг  ляльковим театрам із різних міст підвищити свою популярність.

Зранку 23 жовтня сезон «ДніпроПаппетФесту» розпочав Паневежський театр ляльок (Литва) з постановкою для дітей «Снігова королева». Увечері дорослим глядачам представили виставу-розповідь «Мольєр» у виконанні акторів театру анімації з Познані (Польща).

II Міжнародний фестиваль театрів ляльок «ДніпроПаппетФест» триватиме у місті з 23 по 27 жовтня. Протягом майже тижня дев’ять театрів з України, Болгарії, Польщі, Литовської республіки та Білорусі покажуть у Дніпрі 10 вистав для дітей та дорослих.