У Дніпрі стартував місяць профілактики рака молочної залози

З 19 жовтня по 18 листопада у Дніпрі проводиться місяць профілактики рака молочної залози, присвячений Всеукраїнському дню боротьби з цією хворобою (20 жовтня), – про це повідомляє міський центр здоров’я.

Рак молочної залози – найнебезпечніше онкологічне захворювання серед жінок України. Згідно офіційної статистики, рівень захворюваності на нього невпинно зростає, а показники виживаності залишаються маловтішними. Подолання цієї проблеми – серйозна соціальна і медична проблема. Але є й хороша новина: ВООЗ визнає, що виникнення 40% випадків раку можливо попередити за допомогою заходів первинної профілактики. До них відноситься боротьба зі шкідливими звичками (паління, вживання алкоголю), гіподинамією та надлишковою вагою, раціональне харчування, уникнення хронічного стресу, зменшення впливу канцерогенів. За словами фахівців, важливі й системні візити до гінеколога, контроль за прийомом ліків, регулярне самообстеження молочних залоз. Після 40 років жінкам також необхідно раз на два роки проходити мамографію, а після 50 – її потрібно робити щорічно.

Тож наразі дніпрянок запрошують звернутися до своїх сімейних лікарів в амбулаторіях. За необхідністю терапевти після консультації направлять пацієнток на подальші консультації та обстеження. Нагадуємо, що онколог-мамолог приймає на правому березі Дніпра за адресою: вул. Ближня, 31, міська лікарня № 4, поліклініка, каб. 420, з 9-00 до 14-00; на лівому березі: просп. Мануйлівський, 29, міська лікарня №9, каб. 7, з 9-00 до 11-00.

Попередня стаття: