У Дніпрі презентували мультимедійну виставку до 50-річчя Світового Конгресу Українців

Вчора, 19 жовтня, у Дніпровській центральній міський бібліотеці презентували мультимедійну виставку «Світовий Конгрес Українців: вчора, сьогодні, завтра»

«Мета виставки – поширити інформацію про історію та діяльність цієї організації. Світовий Конгрес Українців (СКУ – Ред.) – найвпливовіша організація, яка представляє інтереси українського народу в усьому світі. Цього року їй виповнилось 50 років. Для Дніпра – це честь приймати таку виставку і бути причетними до СКУ та її діяльності», – зазначила заступник начальника управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики міськради Лариса Ковальчук.

Виставку понад рік готували студенти Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки (МІОК – Ред.). Експозиція розповідає про історію створення та становлення СКУ, сучасні проекти та допомогу Україні, а також охоплює майбутню співпрацю нашої країни зі своєю діаспорою. Матеріали для виставки надав сам СКУ, а також  Центральний державний архів зарубіжної україніки.

«Нам дуже приємно презентувати цю виставку в Дніпровській центральній  міський бібліотеці, тому що ми знаємо, що це заклад, який надає знання десяткам тисяч українцям. Бібліотека сучасна, сюди приходить молодь. Тому тут ми презентуємо проект, який розповідає про незнані сторінки історії України, а саме – історію української діаспори загалом і діяльність СКУ зокрема. Виставка складається з кількох банерів з фотографіями та текстом, архівних відео», – сказав заступник директора МІОК Андрій Яців.

Крім Дніпра, виставку вже презентували в Києві та Полтаві. Експозицію також планують привезти до Запоріжжя, Харкова, Старобільська та інших міст України. Електронну версію експозиції можна переглянути за посиланням (http://uwc.miok.lviv.ua/).