У Кам’янському з’явиться сучасний полігон для утилізації сміття

  19.10.2017 00:23   -
Новини

Сучасний полігон для утилізації твердих побутових відходів незабаром з’явиться в Кам’янському. Він розрахований на 300 тисяч кубометрів сміття, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

Більше півстоліття в Кам’янському всі відходи скидали на міське звалище. Технічно воно не відповідало жодним нормам утилізації сміття. Всі небезпечні речовини потрапляли в ґрунт та забруднювали навколишнє середовище.
– В 2016 році Кам’янська міська рада розробила проект полігону, але коштів на його реалізацію в місцевому бюджеті не вистачало. Ми звернулися за допомогою до обласноъ влади. З обласного бюджету виділили кошти і почали будівництво полігону твердих побутових відходів, – розповів директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва міста Кам’янське Сергій Понізов.
Нині будівництво об’єкта на завершальному етапі. Його площа – більше двох гектарів, які зможуть вмістити 300 тисяч кубометрів сміття. Полігон буде відповідати всім екологічним нормам.
– Ми переходимо на зовсім інший рівень утилізації сміття. Буде екологічно чисте захоронення відходів. Завдяки спеціальному покриттю котловану та дренажній системі отруйні речовини не потраплятимуть в ґрунтові води», – зазначив директор комунального підприємства «Комунальник», яке опікуватиметься полігоном, Богдан Наполов.
Закінчити будівництво об’єкта планують вже цього року.