У Дніпрі презентували книгу про видатного тренера

  19.10.2017 00:09   -
Загальне Новини Персона

У спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву № 3 відбулася презентація книги «Коли зірки стають так, як треба», присвяченої видатному дніпровському тренеру з легкої атлетики Анатолію Орнанджи.

На заході був присутній і герой видання. Він підписував книги та спілкувався з гостями – здебільшого своїми учнями. Анатолій Орнанджи зізнається, що спочатку ідея створення книги його не зачепила.
– Мій учень прийшов із журналісткою, вона ставила мені питання. Але я спочатку прохолодно сприйняв цю ідею. А за два місяці зустріч повторилася. Після цього авторка спілкувалася з моїми учнями, друзями, колегами, керівником. Так і народилася книга. Це думки колег про мене. Нечасто видають такі книжки, мені вона сподобалася, – сказав заслужений тренер України з легкої атлетики.
Ідею створити книгу про Анатолія Орнанджи подав його учень Андрій Береза ще два роки тому. Він займався підготовкою видання та повністю спонсорував його друк.
На презентацію прийшли й видатні учні Анатолія Орнанджи. Один з них – Олексій Лукашевич, який 2002 року став чемпіоном Європи зі стрибків у довжину. Орнанджи тренував спортсмена майже 20 років, тому Олексію було дуже важливо отримати цю книгу.
– Анатолій Іванович був для мене, наче другий батько. Коли ми їздили на змагання, мені не потрібні були підказки, а була важлива його присутність. Таких людей не можна забувати, – сказав Олексій Лукашевич.
Книгу опублікували накладом 500 примірників. На презентації її розповсюджували безкоштовно, але охочі могли заплатити за неї будь-яку прийнятну суму.
Анатолій Іванович Орнанджи виховав 10 майстрів спорту міжнародного класу, п’ять чемпіонів Європи, одного срібного призера чемпіонату Європи, трьох бронзових призерів чемпіонату Європи, учасників Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, рекордсменів України та Європи.

Попередня стаття: