У Широківському районі завершили будівництво водоводу

У Широківському районі завершили будівництво 10-кілометрового магістрального водоводу. Його підвели до села Зелена Балка, у якому мешкають понад півтисячі людей, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

– За останні два роки на Дніпропетровщині збудували та реконструювали понад 40 водоводів – водою забезпечили близько 300 тисяч жителів області, – акцентували у прес-службі.
Централізоване водопостачання з’явилося і в Зеленій Балці. Вода тепер діставатиметься до села новим водоводом. Це перший інфраструктурний проект Новолатівської об’єднаної громади, до складу якої входить населений пункт.
– Сьогодні за підтримки обласної влади здійснилася наша заповітна мрія. Наступного року плануємо прокладати розвідний водовід по 12 вулицям села, – зазначив голова Новолатівської об’єднаної громади Олександр Зубрій. – Усі ці кроки – завдяки реформі децентралізації. Громади отримали більше повноважень і ресурсів – намагаємося користуватися ними з розумом.
Люди називають цей день історичним: чекали на нього зо два десятки років.
– Як відійшов колгосп – так і води не стало. Увесь цей час користувалися привозною. А вона не з дешевих: за три куба – 250 гривень. Аби надовше вистачало, економимо. А ще сподіваємося, мов на Бога, на дощову воду. Вона для прання та господарства, – розказала мешканка Зеленої Балки Анісія Дерхо. – Тепер в нас буде вода з-під крану. То велика радість.
У перспективі до магістрального водоводу підключать села Макарівка, Червоний ранок та Нове – з питною водою будуть ще півтисячі мешканців, у яких її споконвіку не було.
У 2017-му на Дніпропетровщині будують та реконструюють 13 водоводів – у Дніпровському, Криничанському, Томаківському, Софіївському, Широківському, Новомосковському, Верхньодніпровському та Криворізькому районах. Це забезпечить питною водою майже 20 тисяч сільських мешканців, у яких її раніше не було.

Попередня стаття: