В об’єднаних громадах Дніпропетровщини пройдуть перші місцеві вибори

На 29 жовтня заплановані перші вибори в 19 новостворених об’єднаних громадах Дніпропетровської області. Ще в трьох – вибори пройдуть 24 грудня

Мешканці обиратимуть очільників та депутатів місцевих рад, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Реформа децентралізації Президента України Петра Порошенка дала громадам додаткові ресурси для розвитку інфраструктури, тому бажаючих об’єднатися більшає. На сьогодні на Дніпропетровщині вже 56 об’єднаних громад. За цим показником область – лідер в Україні. 22 громади, створені цьогоріч, чекають на перші свої вибори. Люди обиратимуть голів та депутатів, разом з якими розвиватимуть територію», – підкреслив Валентин Резніченко.

29 жовтня вибори пройдуть у таких об’єднаних громадах: Миколаївській (Васильківський район), Верхньодніпровській (Верхньодніпровський район), Межівській (Межівський район), Лошкарівській, Першотравневській, Червоногригорівській (Нікопольський район), Межиріцькій, Троїцькій (Павлоградський район), Петриківській (Петриківський район), Миколаївській (Петропавлівський район), Зайцівській, Раївській, Іларіонівській, Славгородській (Синельниківський район), Китайгородській (Царичанський район), Карпівській, Широківській (Широківський район), Юр’ївській (Юр’ївський район), Любимівській (суміжні  Дніпровський та Синельниківський райони).

Крім того, ЦВК призначила проведення виборів ще в трьох об’єднаних громадах області – Саксаганській (П’ятихатський район), Девладівській (Софіївський район) та Українській (Петропавлівський район). Голосування на цих територіях – 24 грудня.

156 дільниць працюватимуть з 8.00 до 20.00. Віддати свій голос за кандидатів зможуть всі мешканці новостворених громад, які мають право голосу за Конституцією України. Це понад 100 тисяч людей. Для голосування при собі необхідно мати паспорт.

Загалом, в Україні вже діють 413 об’єднаних громад. До кінця року перші місцеві вибори відбудуться ще в 250.

За законом, громада є об’єднаною після прийняття відповідного рішення всіма місцевими радами, що увійшли до її складу. Ті громади, які наразі очікують на рішення ЦВК про проведення перших виборів, теж вважаються створеними.