На Дніпропетровщини надаватимуть безкоштовні юридичні консультації

Незабаром у ЦНАПах області з’явиться нова послуга – безкоштовна консультація юриста. Дніпропетровщина стане першою областю України, де стартує така практика

Про це стало відомо під час семінару в Дніпропетровському центрі розвитку місцевого самоврядування.

Безкоштовні правові консультації можна буде отримати у кожній об’єднаній громаді. Їх надаватимуть бюро правової допомоги, які створять у ЦНАПах. Нині такі осередки працюють лише у районах та в окремих містах області – у Дніпрі, Кривому Розі, Павлограді, Нікополі й Кам’янському.

«Все більше мешканців громад потребують консультації з правових питань – скласти заяву чи інший документ. Сьогодні людині необхідно вирушати за такими послугами до райцентру – незабаром їх можна буде безкоштовно отримати в громаді», – зазначила директор Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна.

Учасники семінару зійшлися на тому, що для мешканців громад буде зручнішим отримувати і соціальну, і правову допомогу в одному місці – у ЦНАПах.

«Прагнемо поєднати зусилля ЦНАПів та бюро правової допомоги, щоб допомогти людям швидше вирішувати свої питання», – сказала директор Регіонального центру з надання правової допомоги у Дніпропетровській області Людмила Яцуба.

У семінарі взяли участь близько півсотні голів ОТГ та їхніх заступників, фахівців соціальних та юридичних служб громад, представники департаменту соцзахисту населення ДніпроОДА, директори Регіонального та місцевих центрів безоплатної правової допомоги населенню.

 

Попередня стаття: