Три нові групи АТОвців почали навчання на IT-курсах

Близько 30 АТОвців розпочали заняття на курсах програмування. Протягом трьох місяців вони вчитимуться розробляти сайти та будуть опановувати web-дизайн

Про це повідомив  голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Одна з наших першочергових задач – допомогти демобілізованим адаптуватися у мирному житті, відновитися як фізично, так і психологічно. На цьому наголошує Президент України Петро Порошенко, – зазначив Валентин Резніченко. –  На Дніпропетровщині до реабілітації бійців підходимо комплесно. Вони лікуються у спеціалізованому центрі, відпочивають у санаторіях, а ще – беруть участь у спортивних змаганнях, пісенних фестивалях, вдосконалюють знання на курсах з англійської та програмування».

Три нові групи АТОвців приступили до IT-курсів у Національному гірничому університеті. Хлопці навчатимуться протягом трьох місяців, проте перші результати відчують вже за місяць, стверджують викладачі.

«Слухачі курсів отримають знання з таких мов програмування, як Java Script та С++. Після навчання вони зможуть створити найпростіший сайт, розробити його дизайн, використовуючи для цього сучасні технології», – розповів викладач Національного гірничого університету Сергій Приходченко.

Самотужки навчатися програмуванню можна, але вкрай складно, поділився учасник АТО Богдан Давиденко. Боєць впевнений: курси стануть у нагоді.

IT-курси ДніпроОДА організовує для бійців АТО вже третій рік. За цей час навчання пройшли близько трьохсот військових.

«Цей набір навчатиметься до Нового року, потім знову розпочнемо прийом заявок», –розповіла координатор Центру допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка.

Заявки на наступні курси можна подавати до Центру допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА. Довідки за телефоном: 068 679 89 61.