У Дніпрі тисячу людей приєдналися до маршу захисників України

  15.10.2017 15:14   -
Люди Суспільство

У Дніпрі АТОвці, силовики, курсанти пройшли урочистим військовим маршем – так область святкувала День захисника України.

Хода стартувала біля ДніпроОДА й рушила центральними вулицями міста до Музею АТО. Як повідомляє прес-служба ДніпроОДА, до маршу долучилися більше тисячі людей.
Для урочистого маршу біля ДніпроОДА вишикувалися колони учасників бойових дій на Сході України, а також військові частини, силові підрозділи, курсанти, студенти та ліцеїсти.


– Сьогоднішнє свято – особливе для мене та побратимів. Ми прийшли взяти участь у марші, щоб підтримати хлопців, які зараз на передовій, – сказав учасник бойових дій, військовослужбовець 93-ї гвардійської бригади Ігор Калиновський. – На війні є місце і звитязі, й страху, і гумору. Добрі згадки залишили капелани – нова для нашої армії служба. Вони разом із нами під обстрілами в окопах несли тягар і духовника, і психолога.
Учасники маршу вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто віддав своє життя за Україну.
– Мій Славко у 18-ть пішов за покликом серця на контрактну службу, у 25-у повітрянодесантну бригаду. Коли почалася війна – пройшов Ізюм, Слов’янськ, Краматорськ, Дебальцеве. Дуже радів життю, та на жаль, війна забрала його, – поділилася мати загиблого солдата Світлана Морозюк. – Нехай вже швидше закінчиться ця війна й хлопці повернуться живими додому – до матерів, дружин та дітей.
Родзинка цьогорічного свята – урочисте прийняття присяги курсантами університету внутрішніх справ перед нинішніми захисниками.
– Стояти в одних лавах поруч із бійцями – справжніми героями-захисниками – велика честь для нас, – сказав курсант-першокурсник університету внутрішніх справ Сергій Клименко. – Приймаючи присягу на вірність народові України, ми також зобов’язуємося боронити права та спокій наших громадян.
Учасники маршу вирушили урочистою ходою через Алею пам’яті до Музею АТО. Долучилися і сім’ї воїнів, молодь та інші мешканці області. Марш такого масштабу проходить на Дніпропетровщині другий рік поспіль.

 

 

Попередня стаття: