Фахівців лакофарбової промисловості запрошують на міжнародну конференцію у Дніпрі

У Дніпрі пройде міжнародна конференція з кадрових питань у лакофарбовій промисловості – «YOUNG COATINGS & COMPOSITES»

У форумі візьмуть участь більше сотні представників бізнесу, освітян і студентів-хіміків. На учасників очікують екскурсія на провідне поліграфічне підприємство, круглі столи та ярмарок вакансій. Про це стало відомо під час прес-конференції у ДніпроОДА.
 
«Дніпропетровщина – один із провідних регіонів України в хімічній промисловості. Понад 50% лакофарбової продукції країни виробляється в нашій області. Підприємства розвиваються – отже, потреба у фахівцях саме цієї галузі зростає. ДніпроОДА підтримує інтерес молоді до технічних спеціальностей. Організовуємо ярмарки вакансій – там популяризуємо професії у цій сфері», – розповіла заступник начальника управління департаменту освіти і науки ДніпроОДА Ірина Шумік.

Головна ідея конференції – спільними зусиллями влади, освітян та бізнесу популяризувати лакофарбову галузь.

«Сучасне хімічне підприємство абсолютно не таке, що було декілька десятків років тому, коли туди неможливо було зайти через їдкі запахи розчинників, – зазначив організатор конференції Михайло Кулаков. – І в цьому зможуть переконатися учасники конференції – для них організуємо знайомство з поліграфічним підприємством «Vesna». Воно має сучасну лабораторію колористики».

На конференції вирішуватимуться кадрові питання. Представники бізнесу відчувають суттєвий брак у вузькопрофільних фахівцях-хіміках з хоча б мінімальним практичним досвідом роботи на сучасному обладнанні.

І представники бізнесу, і освітяни впевнені – розпочинати профорієнтацію слід чи не з початкової школи. Вже з перших років навчання школярі мають замислюватися – як стати успішним у майбутньому та яку професію для цього слід обрати, щоб вона була до душі. Тому запрошують взяти участь у конференції й загальноосвітні навчальні заклади.

Просто на конференції – на ярмарку вакансій – студенти-хіміки зможуть вирішити питання працевлаштування. Там можна буде пройти співбесіду з майбутнім роботодавцем.

Міжнародні конференція «YOUNG COATINGS & COMPOSITES» проходитиме 23-25 жовтня. Дізнатися детальніше про неї можна на сторінці заходу у Facebook. Зареєструватися для участі можна тут.

Наступна стаття: