У Черкаському відкрили меморіал на честь загиблих бійців 93-ї бригади

  09.10.2017 23:10   -
Влада Люди Суспільство

 У селищі Черкаському Новомосковського району встановили меморіал на честь загиблих в АТО військових 93-ї окремої механізованої бригади

  На його відкриття приїхали сотні людей – батьки бійців, їхні побратими, просто небайдужі мешканці області.

На відкритті меморіалу було людно. У руках рідні загиблих тримали їхні фотографії.

– Меморіал встановили на кошти, зібрані військовослужбовцями, дуже допомогла й обласна влада, – розповів  командир 93-ї окремої механізованої бригади, полковник Владислав Клочков. – Тільки за допомогою таких меморіалів ми можемо вшанувати пам’ять про загиблих і нести її в своїх серцях.

Полеглих вшанували хвилиною мовчання й відслужили панахиду. Рідні хлопців не могли стримати сліз. Олександр Швачко прийшов до меморіалу, аби вшанувати пам’ять полеглого сина. Чоловік сам пройшов війну в Афганістані, тож розуміє, що довелося пережити його Роману.

-Мій син виріс у військових частинах. Там, де я служив, там і він жив. Він був патріотом України. Мав вищу освіту, своє підприємство. Проте коли нависла загроза над державою, добровольцем пішов захищати Батьківщину. Міг не піти –  через проблеми із зором навіть на строковій  службі не був. Сказав: «Я піду. Це моя Батьківщина – я зобов’язаний її захищати». Загинув під Авдіївкою 14 листопада 2014 року. Роману було 39, – розповів Олександр Швачко.

До меморіалу поклали квіти, які принесли військові та всі небайдужі.

Бійці з 93-ї бригади з перших днів війни захищають східні кордони країни. З 2014-го року в АТО загинули понад 270 військових бригади.

-Від самого початку війни наша військова частина почала втрачати найкращих бійців. Дуже важко це переживати, – розповів начальник медичної служби 93-ї бригади Дмитро Сидоренко. – Серед медиків теж є загиблі. Вони назавжди залишаться в моєму серці. Всіх пам’ятаю та люблю.