На Дніпропетровщині визначили кращу бригаду швидкої допомоги

Переможцями в обласному фаховому конкурсі стали медики з Павлограда. Про це повідомила директор департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Наталія Будяк

«Конкурс на кращу бригаду швидкої меддопомоги проходив на Дніпропетровщині вже ввосьме. Учасниками стали 12 команд з різних куточків області, у кожній – по три людини. Медики виконували теоретичні та практичні завдання, за які отримували бали, – зазначила Наталія Будяк. – Такий конкурс для працівників «швидкої» – це чудова можливість продемонструвати свої вміння, з’ясувати сильні та слабкі сторони, обмінятися досвідом з колегами».

Умови конкурсних завдань були максимально наближені до реальних, розповів керівник переможної Павлоградської бригади швидкої меддопомоги Владислав Марунчак.

«Ми отримували умовні виклики. Наприклад, потрібно було рятувати пацієнта з отруєнням, чи прибути на місце, де є постраждалі заручники. Було цікаво. Трапилося й завдання, з яким у реальному житті, на щастя, ще не стикався. Мав прийняти пологи та реанімувати новонародженого», – розповів Владислав Марунчак.

У якості постраждалих використовувались сучасні манекени, у яких є пульс, дихання та навіть вени. Їх придбала ДніпроОДА.

Друге місце у конкурсі посіла бригада швидкої допомоги з Нікополя. На третій сходинці – дніпровські медики.

Загалом на Дніпропетровщині – 282 бригади «швидкої».

Наступна стаття: