Як у Дніпрі відзначатимуть День захисника?

На День захисника України ДніпроОДА готує велике свято. У Дніпрі відбудеться військовий марш, концерт лауреатів фестивалю «Пісні, народжені в АТО» та  українських зірок

«День захисника України для мешканців Дніпропетровщини – не просто вихідний. Це свято людей, які не шкодуючи здоров’я, часу, грошей стали на захист Батьківщини. Це свято волонтерів, бійців, кожного з нас. Відзначати його будемо цілий день – із маршем та улюбленими піснями», – зазначив очільник області Валентин Резніченко.

Зранку 14 жовтня у Дніпрі пройде військовий марш. До нього приєднаються курсанти академії внутрішніх справ, поліція, АТОвці, сім’ї загиблих  – загалом, близько тисячі учасників. Вони стартують о 10.00 від облдержадміністрації, пройдуть повз Алею пам’яті та рушать центральними вулицями міста до Музею АТО.
 
Об 11.00 біля Музею АТО відбудеться нагородження Героїв та панахида за загиблими. Після цього виступатимуть лауреати фесту «Пісні, народжені в АТО».
 
З 18.00 біля ДніпроОДА – великий концерт. Першими за традицією на сцену вийдуть учасники фестивалю військової пісні, далі – гурт «Ангажемент на вівторок». Свої кращі хіти виконає одна з найпопулярніших співачок України Alyosha. Гостям обіцяють велику сцену, відмінний звук, польову кухню з козацьким кулішем та чаєм.
 
День захисника України – державне свято, запроваджене Указом Президента України Петра Порошенка у 2014 році.