Дніпропетровщина відзначила п’яту річницю створення ЦНАПів

  08.10.2017 23:53   -
Влада Люди Суспільство

Дніпропетровщина відсвяткувала п’ять років від дня заснування ЦНАПів. 56 Центрів, 2 млн адмінпослуг та 250 працівників – такими здобутками область підсумувала ювілей. У ДніпроОДА привітали тих, хто дбає про комфорт мешканців області та наближає до них якісні сервіси

– Дніпропетровщина започаткувала власну історію ЦНАПів, яка є унікальною в Україні. З понад 700 Центрів, які працюють в країні, 56 – в нашій області. Вони є не лише в усіх містах, а й у кожному районі. Ту чи іншу послугу можна отримати в одному місці, швидко та без черг. На сьогодні за кількістю таких сервісних центрів та якістю надання адмінпослуг Дніпропетровщина – абсолютний лідер, – зауважив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман.

Найкращим працівникам ЦНАПів було вручено вітальні листи, відзнаки та квіти.
П’ять років тому ЦНАП Дніпра започаткував sms-інформування мешканців про готовність документів. Минулоріч він вразив своєю неформатністю, відкривши офіс «Лівобережний» у торговельному центрі.

– Наші відвідувачі мають можливість не тільки отримати адмінпослугу, а й вирішити свої поточні питання. У торговельному центрі розміщені монітори, і люди бачать, коли їхня черга, – зауважила керівник дніпровського ЦНАПу Олена Огієнко. –  Нині надаємо 212 адмінпослуг, які протягом тижня отримують 12-14 тисяч людей. Прагнемо перевести якомога більше послуг на е-платформу, аби відвідувачі могли завітати до ЦНАПу лише одного разу – забрати готові документи.

У 2016-му перший ЦНАП з’явився в об’єднаній громаді. «Піонером» стала Слобожанська. Нині в громадах працюють дев’ять Центрів.

-Завдяки GIZ ми організували поїздку семи голів об’єднаних громад до Німеччини і показали їм, як там працюють аналогічні Центри, – розказала директор Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна. – Продовжимо плідну співпрацю з міжнародними партнерами і в подальшому.У планах – будівництво ЦНАПів у громадах «з нуля».

Усі 250 працівників ЦНАП Дніпропетровщини пройшли курси зі стрес-менеджменту. Це спільний проект ДніпроОДА та Фонду Східної Європи за програмою EGAP.

Попередня стаття: