На Дніпропетровщині стан довкілля буде моніторити сучасна лабораторія

Цьогоріч ДніпроОДА придбає пересувну лабораторію, яка вимірюватиме якість повітря у конкретній точці області.  Результат в онлайн-режимі передаватиме на сайт екомоніторингу ecoinfo.pro 

«На сайті ecoinfo.pro всі бажаючі можуть дізнатися про стан повітря в різних куточках регіону. На інтерактивній карті відзначені підприємства-забруднювачі, сміттєзвалища, полігони – загалом, близько 3 тисяч об’єктів. Раніше інформацію оновлювали раз на тиждень. Пересувна лабораторія передаватиме точні дані в онлайн-режимі», – пояснив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Лабораторія обладнана в сучасному автомобілі. Спеціальні датчики замірятимуть рівень забруднюючих речовин у повітрі, таких, як фенол, формальдегід, діоксид азоту, діоксид вуглецю, сірководень, пил, сірчаний ангідрит.

«Цьогоріч плануємо встановити й три стаціонарні пости екомоніторингу – в Дніпрі, Павлограді та Нікополі. Вони будуть вироблені за технологією країн-лідерів з виготовлення таких систем», – розповів Валентин Резніченко.

Закупку обладнання ДніпроОДА проводить через електронну систему Prozorro.