Дніпропетровщина приєдналася до найбільшої туристичної події року

Дніпропетровщина взяла участь у наймасштабнішій туристичній події року – Міжнародному туристичному салоні «Україна». Область уперше приєдналася до виставки, яка проходить у Києві щороку

На форум з’їхалися більше сотні туроператорів та компаній із близько 20 країн світу. Організатори прогнозують, що за три дні виставку відвідають понад дев’ять тисяч фахівців.

«Дніпропетровщина давно не брала участь у міжнародних туристичних виставках. Проте нам є що презентувати на таких форумах. Основні «родзинки» краю – етно- та промисловий туризм. Центри – Петриківка і Кривий Ріг», – розповіли в департаменті економічного розвитку ДніпроОДА.

На виставці кожен регіон презентує свій туристичний потенціал та пропозиції. Окрім стендів із експозиціями, передбачені так звані демо-зони. Це невеличкі майданчики для відео- та аудіопрезентацій. Дніпропетровщина, приміром, представила там Нікопольський край – туристичні маршрути «Від скіфів до козаків».

На окремому стенді виставки можна дізнатися про розвиток індустріального туризму в області. Його центр – Кривий Ріг зі своїми промисловими гігантами та гранд-каньйоном. Туристи можуть оглянути провальні ландшафти Криворіжжя, яким немає аналогів у Європі. Також усім бажаючим організовують екстрим-спуски у шахти.

Справжній етнографічний центр регіону – селище Петриківка. Індивідуальну техніку та власний стиль має кожен із 40 сучасних майстрів. Один із митців – Яна Захарченко – презентує унікальний розпис просто на виставці.

Організатори передбачили й насичену ділову програму. Під час форуму можна налагодити контакти із лідерами світової туристичної індустрії. А ще – проходить безліч семінарів, конференцій та круглих столів із розвитку різних видів туризму.

Виставка проходить у Міжнародному виставочному центрі в Києві й триватиме до 6 жовтня.

Наступна стаття: