Бібліотеки Дніпропетровщини отримають сучасну українську прозу

Усі міські та районні бібліотеки області отримають історичні українські книги. Збірки їм передає Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека, яка одержала 70 комплектів літератури в рамках всеукраїнської просвітницької акції «Книжкова навала»

Про це повідомили в управлінні культури, національностей і релігій ДніпроОДА.

До комплекту входять 10 томів серії «Історія без цензури», книги «Війна і міф. Невідома Друга світова» та «Вторгнення в Україну: Хроніка російської агресії».

Зокрема, десятитомник «Історія без цензури» вважається справжньою монументальною працею, але читається легко. Перші три томи розповідають про походження України, боротьбу за неї, освоєння степу. Решта сім у хронологічному порядку описують минуле нашої країни від давнини до кінця Другої світової.

Збірник «Війна і міф» підготовлений Українським інститутом національної пам’яті. У ньому – 50 коротких спростувань на тему Другої світової війни.

Книга «Вторгнення в Україну: Хроніка російської агресії» написана українською та російською мовами і присвячена не тільки історії, а й сьогоденню.

Крім Дніпропетровщини, такі книжкові комплекти отримають бібліотеки: Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей.

Ініціатор акції «Книжкова навала» – київська громадська організація «Центр військово-політичних досліджень».

Попередня стаття: