Цьогоріч Дніпропетровщину відвідали півсотні іноземних делегацій

З початку 2017 року Дніпропетровщину відвідали півсотні іноземних делегацій. В області побували Посли провідних країн світу – США, Великобританії, Франції, Німеччини, Литви, Естонії, Аргентини

Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.
 
«На Дніпропетровщині іноземні партнери з перших вуст дізнаються про російську агресію. Для всіх делегацій ми організовуємо зустрічі з пораненими бійцями АТО, які лежать в лікарні Мечникова. Після цього запрошуємо гостей до музею АТО та Алеї пам’яті. Це дає іноземцям більше розуміння про реальну ситуацію на Сході, ніж численні дискусії на міжнародних майданчиках», – зазначив Валентин Резніченко.
 
За словами очільника області, іноземні партнери продовжують допомагати ДніпроОДА втілювати важливі проекти з допомоги сім’ям військових та переселенців. Зокрема, до Литви АТОвців відправляють лікуватися, дітей військових та переселенців – отримувати освіту. Із Франції лікарні регіону, які приймають поранених, отримують обладнання та медінструменти.

Німецька урядова організація GIZ допомогла відкрити в Межовій Центр соціального розвитку, у Петропавлівці – відремонтувати фізіотерапевтичне відділення місцевої лікарні, у декількох ЦНАПах – встановити систему електронної черги.
 
«За завданням Президента України Петра Порошенка розширюємо й економічну співпрацю з іноземними партнерами. Закордонні інвестори реалізують в області цікаві проекти. Наприклад, нещодавно в регіоні коштом українських, чеських та словацьких інвесторів відкрили асфальтобетонний завод», – розповів Валентин Резніченко.
 
У 2016 році Дніпропетровщину відвідали понад 70 делегацій.