В Миколаївці реконструюють амбулаторію сімейної медицини

Миколаївська амбулаторія сімейної медицини, що в Новомосковському районі, дочекалася реконструкції вперше за 60 років. У будівлі підрядники оновлюють все: від даху й фасаду до комунікацій і підлоги

За словами місцевих, колись у цьому приміщенні був сільський клуб, потім – контора агрофірми, а з 60-х років розмістилася лікарня. Тож, потреба в ремонті назріла давно.

«Одне із завдань Президента України Петра Порошенка – розвиток якісної сільської медицини. Медзаклади ремонтуємо та обладнуємо за останнім словом техніки. Цьогоріч на Дніпропетровщині оновлюємо 20 лікарень та амбулаторій», – повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Завідувачка амбулаторії Валентина Олексій переконана: тут буде приємно і медикам працювати, і пацієнтам лікуватися.

«На сьогодні практично все в зношеному стані. Своїх коштів на ремонт ми не маємо – тому нам допомагають бюджети різних рівнів», – розказала Миколаївський сільський голова Ірина Полтавець.

За медичною допомогою до амбулаторії звертаються не тільки мешканці Миколаївки, а й прилеглих сіл – Королівки, Дніпрельстана й Нового. Усього – 4,5 тис. людей. Реконструкції медзакладу пацієнти радіють.

Невдовзі пацієнти не впізнають кабінети фізіотерапії, щеплень, ЕКГ, процедурний, стоматологічний, клінічної лабораторії. Поки триває перебудова, лікарі ведуть прийом у приміщенні сільської поліклініки.

Попередня стаття: