Ще 15 дітей з Дніпропетровщини проведуть навчальний рік у Литві

  02.10.2017 23:06   -
Люди Суспільство

Чергова група дітей АТОвців та переселенців з Дніпропетровщини вирушила до Литви

Як повідомляє прес-служба ДніпроОДА, протягом року п’ятнадцять хлопчиків та дівчаток навчатимуться у міжнародній гімназії Вільнюса.

Навчання, проживання, харчування, екскурсії для родин дітей безкоштовні. Усі витрати бере не себе литовська сторона.

– Це спільний проект ДніпроОДА та почесного консульства Литви у Дніпрі. Три групи дітей, а це 45 хлопчиків та дівчаток, вже пройшли навчання у Вільнюсі. Нині туди відправилися 9 школярів, ще шестеро закінчують оформлювати документи та приєднаються до них невдовзі. Діти зможуть отримати якісну європейську освіту, побачити світ, познайомитися з однолітками з інших країн, – наголошують у прес-службі.

Восьмикласники з Дніпропетровщини проведуть навчальний рік у міжнародній гімназії «Вільнюський дім литовців». Там навчаються діти з 20 країн світу.

– На дітей чекають комфортні умови проживання, цікаве навчання, насичена розважальна програма. А найстаранніші учні отримають можливість продовжити навчання у вільнюській гімназії і в наступному році, – розповів почесний консул Литви у Дніпрі Віталій Півняк.
Діти сповнені очікувань. Серед них – й Іван Остапенко. Хлопчик разом із родиною переїхав з Донецька до Дніпра три роки тому.

– Перед відльотом прокинувся у дуже гарному настрої, мене тягне до Литви. Це країна з великою та цікавою історією, – поділився він. – Гадаю, що не буду сумувати. Гарно вчитимусь та набиратимусь приємних вражень.