Як Дніпро готувалось до опалювального сезону?

У Дніпрі завершили підготовку до опалювального сезону. Наразі насосне та котельне оснащення готове до роботи

У мерії наголошують: усі школи, садочки та лікарні будуть з теплом. Опалювальний сезон розпочнеться, коли цілодобова температура протягом 3 днів не перевищуватиме позначки +8° С.

«Дніпро став першим містом України, яке уклало договір із НАК «Нафтогаз України» щодо постачання газу в місто. За підсумком перемовин вдалося знизити загальний борг Дніпра на 300 млн грн. Він зростав з 1994 року і становив близько 1 млрд грн. Та ми домовилися про розстрочку на 60 місяців», – заявив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко під час прес-конференції 2 жовтня.

За словами посадовця, за минулий опалювальний період місто розрахувалося на 102%. Наразі у Дніпрі продовжують утеплювати зовнішні мережі теплопостачання. Цьогоріч замінили понад 60 км теплоізоляції. До наступної осені у мерії планують замінити теплоізоляцію на всіх основних  трубах і магістралях.

Разом з тим, у рамках підготовки до подачі тепла у Дніпрі замінили понад 7 км теплових мереж і понад 20 км теплоізоляції. Замість 70% старих насосів встановили енергоощадні німецькі пристрої. Це дасть змогу економити до 30% електрики.

Загальна модернізація обладнання, яку провели в місті, має допомогти утриматися від підвищення тарифу на тепло. Нині він становить 37,84 грн за кв. м.

«Команда міського голови Бориса Філатова доклала чимало зусиль до модернізації, домагаючись, щоб тариф для населення залишався принаймні на тому ж рівні. Попри підвищення цін на газ і електроенергію, а також зростання мінімальної заробітної платні, до НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, – Ред.) ми подаємо весь пакет документів, щоб утриматися на плаву. Ми покажемо весь обсяг модернізації, яку ми робимо», – повідомив директор КП «Теплоенерго» Андрій Клименко.

Це підприємство обслуговує 90% населення у Дніпрі.

Андрій Клименко також наголосив, що всі 336 котелень Дніпра готові в будь-який момент запуститися. На їх ремонт у 2017 році витратили близько 40 млн гривень.

Попередня стаття: