У Дніпрі відреставрують фасад академічного театру драми та комедії

Як повідомила начальник управління культури, національностей та релігій ДніпроОДА Наталія Першина, це один з подарунків облдержадміністрації до 90-річчя закладу

Перший – оновлене фойє з портретами усіх працівників театру – вже готовий.

«Продовжуємо поступово оновлювати будівлю театру. Минулоріч укріпили фундамент. Нині відремонтували фойє – пофарбували стіни, розмістили красиві портрети всіх працівників театру. Тепер розпочинаємо реставрацію фасаду. Форму та кольори не змінюємо. У планах – й нове зовнішнє освітлення. Завершити роботи плануємо у 2018-му», – зазначила Наталія Першина.

Змінам у театрі радіють, розповів його художній керівник Жан Мельников. Окремий захват у працівників театру викликало оновлене фойє з їхніми портретами.

На створення 54 портретів творчих особистостей театру пішло чотири місяці. Ідея ж народилася ще три роки тому, розповів автор робіт, керівник дніпровської фотошколи «ProStudio» Володимир Мельник.

«Люди творчі, вони досить скурпульозно ставляться до своїх образів, але був задум – ніякого «костюмованого балу». Хотів показати реальних людей, які живуть поруч, але так багато роблять для розвитку культури. Світлини чорно-білі, бо це класика. Вони довго зберігатимуться. Цьому сприятиме й папір, він спеціальний. Гарантія якості – 120 років», – зауважив він.

Чорно-білі світлини додали загадковості працівникам театру, наголосила актриса Вікторія Рудавська. Тепер фотогалерея привертає увагу й відвідувачів театру.

Театр драми та комедії знаходиться у Дніпрі на пр. Д.Яворницького, 97.