Дніпрян запрошують відкрити для себе постать Михайла Грушевського по-новому

Унікальні сімейні світлини та портрети Михайла Грушевського, рідкісні документи, монографії та переклади, книжки з особистої бібліотеки вченого з автографами – ці та інші експонати у Дніпрі виставляють вперше

Побачити їх можна на виставці в історичному музеї, повідомили в управлінні культури, національностей і релігій ДніпроОДА.

«На виставці відвідувачі зможуть дізнатися, чи був Грушевський першим українським президентом, як створення «Історії України-Руси» вплинуло на консолідацію української нації. А ще – про спілкування Грушевського з Яворницьким та Франком, його особисте життя і трагедії родини», – розповіли в управлінні.

На виставці представлені реліквії з фондів Державного меморіального музею Михайла Грушевського у Львові. Є й експонати з колекції національного історичного музею Дніпра.

Відвідати експозицію «Михайло Грушевський – вчений, історик, будівничий нації» можна до 20 листопада за адресою пл. ім. Т. Шевченка, 5. Час роботи: вівторок, середа, субота, неділя з 10.00 до 16.00. Деталі за тел. (0562) 46-27-61 або на сайті музею http://museum.dp.ua.