В обласній офтальмологічній лікарні будують корпус хірургії

У Дніпрі зводять «з нуля» хірургічний корпус обласної офтальмологічної лікарні. Він відповідатиме світовим стандартам медицини, наголошують фахівці

Після відкриття лікарі зможуть проводити щорічно до 40 тисяч операцій, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Розвиток медицини – одне із завдань Президента України Петра Порошенка. Лікарні утеплюємо та ремонтуємо, оснащуємо новим обладнанням, будуємо медзаклади «з нуля». Цьогоріч в області оновлюємо 20 лікарень і більше 10 амбулаторій. Інвестуючи кошти у вітчизняну медицину, робимо її високотехнологічною», – акцентував Валентин Резніченко.

Будівництво розпочалося поруч з лікарнею, що надає весь спектр офтальмологічної допомоги дорослим і дітям Дніпропетровщини. Обласним коштом там зводять восьмиповерховий хірургічний корпус. «Клінікою майбутнього» називає його директор обласної офтальмології Валерій Сердюк.

Майже 6 тисяч квадратних метрів – такою буде площа нової будівлі. По-сучасному тут устаткують приймальне відділення, відділення травми й реконструктивної хірургії, анестезіології та реанімації. Операційний блок включатиме сім операційних, дві з яких – лазерні. За проектом, усі вони будуть обладнані унікальною системою вентиляції й стерилізації повітря.

Надаватимуть тут допомогу і недоношеним немовлятам з вадами зору. Нині з такою патологією направляють на лікування до столиці – незабаром необхідні умови будуть створені й у Дніпропетровській області. Крім того, в хірургічному корпусі облаштують аудиторії й конференц-зал на 225 місць, які підключать до єдиної комп’ютерної мережі лікарні. Це дозволить навчати студентів, інтернів і лікарів, проводити онлайн-трансляцію з операційних, сеанси телемедицини та міжнародні вебінари.

Наразі офтальмологи обласної лікарні виконують близько 8 тисяч операцій на рік. Після завершення будівництва хірургії – зможуть вп’ятеро більше. Тільки-но новий корпус офтальмологічної лікарні здадуть в експлуатацію, розпочнеться реконструкція старого корпусу.

Попередня стаття: