У Дніпрі литовському консулу вручили президентську нагороду

Почесного  консула Литви у Дніпрі Віталія Півняка відзначили нагородою Президента України – «За гуманітарну участь в АТО»

За словами заступника голови ДніпроОДА Володимира Юрченка, саме завдяки литовському консульству в області вдалося втілити важливі програми з підтримки АТОвців.

«Литва – надійний партнер України і, зокрема, Дніпропетровщини. Разом ДніпроОДА та литовське консульство втілюють безліч важливих проектів для переселенців, АТОвців та їхніх рідних. Бійці їздять до прибалтійської країни на реабілітацію, їхні діти – на навчання. Приймає Литва й українських психологів та психотерапевтів, аби поділитися своїм досвідом у подоланні важких стресів», – розповів Володимир Юрченко.

Віталій Півняк відзначив: отримати таку нагороду – велика честь.

«Литва однією з перших протягла руку допомоги Україні. На Дніпропетровщині  працює дуже багато програм: гуманітарних, медичних, навчальних. Я, як консул, керую цими програмами та втілюю їх в життя. Така відзнака  – висока оцінка моєї роботи», – поділився Віталій Півняк.

Нагороду «За гуманітарну участь в АТО» передали й Рамунасу Шерпатаускасу – литовському військовому. Він з власної ініціативи допомагає воїнам АТО, які приїжджають до Литви на реабілітацію.