Близько 60 скарг отримав оперативний штаб із забезпечення прав власників земель

До оперативного штабу із забезпечення прав власників земель та збіжжя Дніпропетровщини надійшло близько 60 скарг від фермерів

Всі аграрії одержали юридичну консультацію та допомогу у вирішенні конфліктів. Про це повідомив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман на засіданні штабу.

«Після збору врожаю завжди збільшується кількість скарг від аграріїв на порушення їхніх прав. Наприклад, фермери повідомляють про незаконне привласнення збіжжя. Щоб допомогли їм швидко вирішувати всі проблемні питання та конфліктні ситуації, створили оперативний штаб. Він координує дії правоохоронних органів, юстиції, Держгеокадастру, фермерських господарств та асоціацій», – розповів Олег Кужман.

Під час засідання штабу його учасники підбили підсумки місячної роботи. За цей час «оперативні бригади» побували в Новомосковську, Нікополі, Васильківці, Новоалександрівці, Апостоловому, Синельниковому, інших районах області.

Найчастіше фермери потребували консультації щодо спадкування земельних паїв, особливостей укладання та розірвання договорів оренди, попередження захоплень земель та збіжжя.

«Від аграріїв ми отримали близько 60 скарг. Для порівняння, в Закарпатській області таких було понад 200», – підкреслив перший заступник голови ОДА.

Отримати безкоштовну юридичну консультацію аграрії можуть за телефонами «Гарячих ліній».