Листи мешканців Дніпропетровщини читатимуть на фронті

У першому в Україні Музеї АТО в Дніпрі встановили особливу поштову скриньку. Усі небайдужі можуть писати слова вдячності та підтримки військовим

Листи доставлятимуть на передову раз на тиждень, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

Проект отримав назву «Лист солдату». Ідея належить волонтерам.

– Я брала участь у створенні Музею АТО. Основна концепція, яку закладала наша робоча група, щоб всі усвідомлювали, завдяки кому ми можемо жити мирно. Виходячи з відгуків відвідувачів Музею, зрозуміли, що має бути якийсь зворотній зв’язок. Так виникла ідея проекту «Лист солдату». Долучитися може будь-хто – потрібно лише написати листа захисникам та опустити в скриньку. На фронт їх доставлятимуть волонтери, – розповіла дніпровський волонтер Наталія Хазан.

Таку ініціативу волонтерів підтримали у Центрі допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА.

– Спілкуюсь з багатьма бійцями АТО і знаю, що листи – це те, що їх зігріває. Знаю й тих, хто перечитує дитячі побажання щоранку. До скриньки можна кидати листи в конверті чи без, підписані чи анонімні – це неважливо, – зазначила координатор Центру допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка. – Ми робитимемо якісні копії листів, бо плануємо в майбутньому зібрати спеціальний альбом.
Відвідувачі Музею охоче підтримують таку ініціативу.

– Написала лист нашим захисникам. У ньому від чистого серця подякувала їм за подвиг, побажала щастя, здоров’я. Хочу, щоб у них все було добре, – поділилася студентка першого курсу Дніпровського коледжу радіоелектроніки Крістіна Макарова.


Копії листів, написані мешканцями Дніпропетровщини, публікуватимуть на спеціальній сторінці у Фейсбук – її наразі створюють. У планах – й зворотній зв’язок із бійцями. Нині ініціатори міркують над тим, як це технічно зробити.

Попередня стаття: