Сьогодні в Дніпро з’їхалися відомі європейські та українські політики

  20.09.2017 15:57   -
Влада Люди Суспільство

Дніпро був обраний для проведення засідання Парламентського комітету асоціації Україна – ЄС

Комітет має розглянути стан відносин між ЄС та Україною, імплементацію Угоди про асоціацію, загальну безпекову та політичну ситуацію в Україні. Тому вчора делегація відвідала Авдіївку та прифронтові території Донецької області, а сьогодні розпочалися обговорення.

Депутати висунули пропозицію щодо створення дорожньої карти реалізації Мінських домовленостей, лунали думки навіть про поширення санкцій до Росії через невиконання Мінських угод. Також підкреслили, що розгортання миротворців на окупованих територіях відбудеться виключно на умовах, які пропонує світова спільнота, а не Росія.

Хюг Мінгареллі, голова представництва ЄС В Україні, відмітив, що необхідно посилювати інтеграцію України до ЄС: «Ми запізнюємося і нам треба вирішити, як наздоганяти, аби виконати всі зобов’язання». Він також зазначив, що Європа чекає від України виконання її зобов’язань: проведення пенсійної, медичної, земельної і, головне, антикорупційної реформи.

Юрій Луценко, генпрокурор України, також взяв участь у роботі засідання. Генпрокурор проінформував учасників засідання про ключові реформи, які відбулись в ГПУ: створення Генеральної інспекції, скорочення штатної чисельності органів прокуратури, збільшення зарплат співробітникам, створення незалежних органів самоврядування.

Ю. Луценко також наголосив на проблемах роботи суддів, їх малої чисельності в районних судах та високої завантаженості. Генпрокурор ще раз наголосив на необхідності створення антикорупційних палат у вже існуючих судах, що прискорить процес покарання корупціонерів.

Депутат України Марія Іонова зазначила, що насправді в українського парламенту є борги, але є й певні успіхи. Наприклад, реформа державного управління, тобто – децентралізація. І саме успіхи децентралізації у Дніпропетровській області були ще однією причиною для проведення засідання Асоціації в Дніпрі.

«Сила єдності в результатах роботи. Тільки у цьому році ми здамо нових 508 об’єктів (доріг, садочків, шкіл, парків та інших). І це є результатом втілення реформи децентралізації, коли місцева влада отримала можливість самостійно розпоряджатися своїми бюджетами. Ми маємо виконати всі дані зобов’язання, провести з успіхом також всі реформи. Тільки так, ставши сильними і справді незалежними, ми зможемо бути повноправним членом європейської родини», – підсумував голова обласної ради Гліб Пригунов.

 

Наступна стаття: