Як на Дніпропетровщині виховують патріотизм у школярів?

В області стартують патріотичні тури для школярів. На дітей чекають одноденні екскурсії до військової частини у Гвардійському, Алеї пам’яті загиблим бійцям та Музею АТО в Дніпрі

Як повідомила радник голови ДніпроОДА Ольга Горб, до проекту планують долучити близько п’яти тисяч хлопців та дівчат.

«Розпочинаємо новий проект – «Шляхами героїв». Це екскурсії для десятикласників області, під час яких вони зможуть дізнатися більше про війну на Донбасі. Патріотичні тури до військової частини, першого в Україні Музею АТО та Алеї пам’яті загиблим бійцям у Дніпрі допоможуть проникнутися тематикою.Екскурсії організовуватимемо щодня, до середини грудня. Плануємо, що їх відвідають зо п’ять тисяч школярів з різних куточків області», – розповіла Ольга Горб.

Щодня патріотичні тури відвідуватимуть близько ста дітей у супроводі вчителів. Перша точка – військова частина А1126 у селищі Гвардійське. Тут хлопці та дівчата знайомитимуться з життям 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.

«Школярі зможуть потрапити у закрите військове містечко, поспілкуватися зі справжніми героями, які боронили кордони нашої країни, побачити їхні тренування. Діти отримають унікальну можливість потримати в руках справжню зброю, оглянути бойову техніку та гелікоптер, з якого стрибають десантники. Все це супроводжуватиметься історіями з фронту», – розповів ініціатор, історик та один із творців Дніпровського музею АТО Юрій Фанигін.

На наступних точках – Алеї пам’яті загиблим бійцям та Музеї АТО в Дніпрі – школярі дізнаватимуться про подвиги військових та волонтерів. Враженнями від пережитого на Сході ділитимуться самі очевидці.

Екскурсії проходитимуть по буднях. Всі учасники отримуватимуть на згадку фірмові футболки з логотипом проекту.

В бойових діях на сході країни за період проведення АТО взяли участь близько 25 тисяч мешканців Дніпропетровщини.