На Дніпропетровщині з’явиться школа робототехніки

Наступного року на Дніпропетровщині планують відкрити унікальну школу робототехніки. Її забезпечать найсучаснішим обладнанням для навчання юних техніків

Про це повідомив директор департаменту освіти і науки ДніпроОДА Олексій Полторацький на всеукраїнському семінарі директорів позашкільних навчальних закладів.

«У планах на наступний рік – створення безпрецедентної школи робототехніки у Дніпрі. У неї буде п’ять філій у сільських і міських навчальних закладах області. Школі придбають сучасну техніку для створення моделей роботів. Діти там навчатимуться безкоштовно», – розповів Олексій Полторацький.

Олексій Полторацький вважає цей підхід інноваційним. На думку директора департаменту, він дозволить об’єднати теоретичні знання з практичними навичками. Також це сприятиме професійній орієнтації та вихованню нового покоління техніків й інженерів Дніпропетровщини.

«Дніпропетровщина – один із флагманів позашкільної освіти України та науково-технічної творчості. Важливий момент виховання юних техніків – клубна  робота на селі та в об’єднаних територіальних громадах. Саме з цього рівня починається розвиток», – зауважив директор Українського державного центру позашкільної освіти Геннадій Шкура.

В області працює одна з найбільших мереж позашкільних установ в Україні – 117 закладів, які відвідують більше 30 тисяч дітей та молоді.

«У Польщі є такий напрям освіти, як позашкільна робота, але тут, на Дніпропетровщині, це набагато ширше розвинено і має давні традиції. Сподіваюсь, я зможу тут знайти щось корисне і поділитися з моїми колегами», – розповів директор палацу молоді польського  міста Лодзь Адам Кохер.

Протягом трьох днів семінару його учасники відвідають основні центри позашкільної роботи й технічної творчості Дніпропетровщини.

Попередня стаття: