На Криничанщині відремонтували центральні вулиці

  08.09.2017 22:27   -
Загальне

В Криничанському районі вперше з радянських часів капітально ремонтують дороги. Цього року оновили центральні вулиці трьох сел: Кринички, Зоря та Затишне. У селі Болтишка роботи ще ведуться, – про це повідомила прес-служба ДніпроОДА

– Дороги області не ремонтувалися роками. В маленьких населенних пунктах не вистачало фінансування інколи навіть на латання ям. Цього року по всій Дніпропетровщині капітально ремонтується 160 шляхів. Оновлені й чотири вулиці Криничанського району, – розповіли у прес-службі.

Новий асфальт отримала вулиця Героїв Чорнобиля в Криничках. Раніше на головній артерії селища, де знаходяться школи, дитячі садочки, лікарня, стадіон, були суцільні ями. Ні ходити, ні їздити було неможливо, кажуть місцеві.

– Дорога була страшна. Коли вулицю почали ремонтувати та зрізали верхній шар, то вона була для нас ідеальна порівняно зі старою. А коли уклали новий асфальт, шлях для водіїв став як в Європі. Таке ми бачили тільки по телевізору, – поділився мешканець селища Віталій Яценко.

Разом з відремонтованою дорогою по вулиці Лесі Українки село Зоря отримало нове життя. Діти не можуть натішитися сучасним шляхом, весь вільний час катаються на роликах, велосипедах та скейтах. Невдовзі в селі вперше за 20 років з’явиться крамниця.

– Зробили дуже хорошу дорогу в самому центрі. Ми вирішили відкрити магазин. Тут в нас будуть і продукти, і господарчі товари, щоб мешканцям було зручно, – розказала приватний підприємець Олена Кірієнко.
Кардинально змінилася також дорога провулку Шкільний в Затишному. Це головний в’їзд у селище, який з’єднує всі його чотири вулиці. До того ж там знаходиться школа та амбулаторія.