Дніпровська лікарня №9 отримала нове медичне обладнання

  05.09.2017 15:12   -
Здоров'я Суспільство

Дніпровська лікарня №9 отримала сучасне обладнання для виходжування новонароджених, яке передали французькі благодійники

Як повідомляє прес-служба ДніпроОДА, це вже 23 партія гуманітарної допомоги з Франції лікарням Дніпропетровщини.

– Вже два роки поспіль лікарні Дніпропетровщини отримують гуманітарну допомогу з Франції. Поставка сучасного обладнання та меблів – результат співпраці ДніпроОДА з «Асоціацією медичної та благодійної допомоги «Франція-Україна», – розповіли у прес-службі. – Нині надійшов 23-й вантаж благодійної допомоги, його направили до дніпровської лікарні №9.

Щороку у дніпровській лікарні №9 народжується зо три тисячі малюків. Близько 200 з них потребують інтенсивного виходжування.

– Ми вперше отримуємо таку гуманітарну допомогу. Обладнання вкрай необхідне для наших маленьких пацієнтів, адже у нас народжують жінки з патологіями, зокрема, вадами серця та цукровим діабетом. Ми завжди маємо бути готовими до пологів, іноді – передчасних», – зазначила заступник головного лікаря Ольга Колобова..

Благодійники з Франції передали апарат штучної вентиляції легенів, дефібрилятори, кувез, дві відкриті реанімаційні системи для немовлят. Останні регулюють температуру тіла новонародженим. Лікарі кажуть, що востаннє отримували подібне обладнання 15 років тому, за цей час воно застаріло.

Лікарня поповнилась також ліжками та матрацами, приліжковими тумбами і столиками для харчування, кушетками, кріслами, вагами для немовлят, інвалідними візками.