У Павлограді реконструюють пішохідний міст

  04.09.2017 23:42   -
Суспільство
пішохідний міст Павлоград

Нарешті пішохідний міст у Павлограді, який з’єднує середмістя з парком відпочинку, стане зручним і безпечним для пішоходівПісля реконструкції він буде завдовжки 80 метрів, завширшки – три. Його висоту знизять, а для людей з обмеженими можливостями змонтують пандуси й додаткові перила. Усі роботи мають завершитися до кінця 2017-го, – повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

Цьогоріч пішохідний міст у Павлограді святкує 55-річчя. За цей час він став аварійним і потребував докорінної реконструкції. Міст у сполучає центр з житловим масивом «Шахтобуд» та найбільшою в місті зеленою зоною відпочинку. Прокладали його, коли ще по річці Вовчій ходили судна.

Нині річка не суднохідна, тому, за проектом, висоту мосту знизять до рівня берега, покриття повністю оновлять, по всій довжині обладнають перила й установлять ліхтарі. Міст буде залізобетонним і спиратиметься на берегові й проміжні опори. По ньому не пересуватиметься транспорт – виключно пішоходи. Для людей з особливими потребами облаштують пандуси та додаткові поручні.

– Міст був у такому стані, що ходити по ньому було страшно. Сходи напівзруйновані, весь хитається. Йдеш – і боїшся. То добра справа, що заходилися його реконструювати, – упевнений місцевий житель Микола Пахомов.

Підрядники кажуть, що йдуть за графіком. Усі роботи мають завершити до кінця 2017- го.